Аналіз шляхів удосконалення методів ідентифікації видів м’яса

Received: May 05, 2014
Accepted: June 29, 2014
Authors: 

Любчик Ольга _ 1, Микийчук Микола. _ 1, Гонсьор Оксана _2

*1* Національний університет “Львівська політехніка",
кафедра “Метрологія, стандартизація та сертифікація",
*2* Львівський національний аграрний університет,
кафедра автоматизації тваринництва, якості та стандартизації

 

Здійснено аналіз існуючих методів контролю показників якості м’ясної продукції та запропоновано шляхи оперативної ідентифікації її видів
***The analysis of existing monitoring methods indicators of meat products quality and the ways for the acceleration of the identification its species have been proposed***
Осуществлен анализ существующих методов контроля показателей качества мясной продукции и предложены пути оперативной идентификации ее видов

 

1.    Сирохман І.В. Товарознавство м’яса та м’ясних товарів: підруч. для студ. вузів / І.В. Сирохман, Т.М. Раситюк; М-во освіти і науки України. – К.: ЦУЛ, 2004. – 384 с.
2.    Чепурной И. П. Идентификация и фальсификация продовольственных товаров. — М.: Издат. — торговая корпорация «Дашков и К», 2002. — 460 с.
3.    Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про якість i безпеку харчових продуктiв i продовольчоï сировини» вiд 23. 12. 1997 р. № 771\97-ВР. Документ 2809—15 від 06. 09. 2005р
4.    Дубініма А.А. Методи визначення фальсифікації товарів. Підручник / А.А. Дубініма, І.Ф. Опчигагікоаа, С.О. Дубініна, Т.М. Лсіуга, М.О. Науменко - К.: «Видавничий дім «Професіонал», Центр учбової літератури, 2010. - 272 с.
5.    Гуменюк Г.Д. Регулювання і забезпечення якості й безпечності сільськогосподарської та харчової продукції / Г.Д. Гуменюк // Стандартизація, якість, сертифікація. – 2009. – № 6. – С. 63-70.
6.    Скаковский Е.Д. Идентификация мяса птицы с использованием метода 1Н и 13С ЯМР / Е.Д. Скаковский. – Минск: Ин-т физ.-орган. химии АНБ, 2011. – С. 155.
7.    Коцюмбас Г.І. Мікроструктурне дослідження сировини у м’ясних фаршах: методичні рекомендації / Г.І. Коцюмбас [та ін.]. – Л., 2006. – 49 с.
8.    Малигіна В.Д. Основи експертизи продовольчих товарів: навч. посіб. для студ. вищих навчальних закладів / В.Д.Малигіна, Л.Д,Титаренко - К.: Кондор, 2009. - 296с.
9.    Смоляр В.І. Харчова експертиза. Підручник. / В.І. Смоляр. - К.: Здоров`я, 2005. -  448 с.
10.    Походило Є.В. Імітансний контроль якості: монографія / Є.В. Походило, П.Г. Столярчук. -  Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2012. - 164с.