enzymes

CHARACTERIZATION OF THE “ENZYMNYI” DETERGENT ACCORDING TO ABILITY OF MICROBIAL BIOFILMS DISRUPTION

The article contains the results of the research on the influences of different concentrations of working solutions of the enzyme product «Enzymnyi» on microbial biofilms Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa and Bacillus cereus.

Гідроферментативне оброблення спельти

This article studies the influence of the ratio of water to milling and compositions of enzymes on the hydrofermentative processing and fermentation of wort. The results show that the optimal ratio of water to milling when using enzymes Amylex 4T and Diazyme SSF is 1:2.5. Вивчено вплив гідромодуля замісів і композицій ферментних препаратів на перебіг процесів гідроферментативного оброблення спельти та зброджування сусла. Результати показали, що оптимальним значенням гідромодуля замісу є  1:2,5 при використанні препаратів Амілекс 4Т і Діазим ССФ.