Ультразвукова обробка водної дисперсії крохмалю

Автори: 
Volodymyr Starchevsky, Vоlоdymyr Kislenko and Svyatoslove Ivanyshyn

Кінетика процесу деструкції крохмальних зерен у водній дисперсії і руйнування макромолекул крохмалю в водних розчинах при акустичної кавітації описується рівнянням першого порядку. Наведена математична модель, яка описує кінетику деструкції зерен та макромолекул крохмалю у воді, а також зміну відносної в'язкості розчину крохмалю при ультразвуковій обробці.

[1] Fujimoto T., Terauchi S., Umehara H. et al.: Chem. Mater., 2001, 13, 1057.
[2] Cau X., Koltypin Y., Kataby G. et al.: J. Mater. Res., 1995, 10, 2952.
[3] Okitsu K., Bandow H., Maeda Y. and Nagata Y.: Chem. Mater., 1996, 8, 315.
[4] Nitsch E.: US Pat. 5424302, Publ. June 13, 1995. 
[5] Chisti Y.: Trends in Biotechn., 2003, 21, 29. 
[6] Nasseri S., Vaezi F., Mahvi A. et al.: Iranian J. Environ. Health Sci. & Eng., 2006, 3, 109. 
[7] Schumacher G., Blume T. and Sekoulov I.: Water Sci. Techn., 2003, 47, 195.
[8] Neis U., Nickel K. and Tiehm A.: Water Sci. Techn., 2000, 42, 73.
[9] Lopez-Malo A. and Palou E.: J. Food Eng., 2005, 67, 87.
[10] Bosiljkov T., Tripalo B., Brncic M. et al.: African J. Biotechn., 2011, 10, 34.
[11] Zhing Luo, Xiong Fu, Xiaowei Gao and Shujuan Yu.: Starch, 2008, 60, 646.
[12] Dumitrash P., Savnei P., Bologa M. and Gimza A.: Surf. Eng. Appl. Electrochem., 2005, 1, 79.
[13] Lipatova I., Losev N. and Yusova A.: Rus. J. Appl. Chem., 2002, 75, 526.
[14] Jambrak A., Herceg Z., Subaric D. et al.: Carbohydrate Polymers, 2010, 79, 91.
[15] Li Jian-Bin, Li Lin, Li Bing et al.: Chongqing Univ.-Eng. Ed., 2006, 5, 102.
[16] Mitsue F., Takahude K. and Hajimi S.: Nippon Kagakkai Koen Yokoshu, 2004, 84, 1308.
[17] Neuman R.:Rukovodstvo po Kolloidnoi Khimii. Khimia, Moskwa 1972. 
[18] Palasinski M., Ziobro R., Gambus H. and Gumul D.: [in:] Tomasik P., Yuryev V. and Bertoft E. (Eds.), Properties of Hydrolysates Obtained from the Treatment of Starch in Dimethyl Sulfoxide with Pullulanase. Pol. Soc. Food Techn., Cracow 2004.