інтеркаляція

Інтеркаляційна поведінка і фізико-хімічна характеристика нового інтеркальованого нанокомпозиту з подвійного гідроксиду цинку/алюмінію та клопіраліду з широколистяних гербіцидів

Методом спільного осадження одержані нові нанокомпозити, що містять подвійний гідроксид цинку/алюмінію інтеркальований клопіралідом (Zn/Al-LDH-CP). За допомогою порошкової дифракції (PXRD) підтверджено виникнення інтеркаляції. Встановлено, що результати Фур'є спектроскопії та елементного аналізу узгоджуються з результатами PXRD, та підтверджують інтеркаляцію клопіраліду. За допомогою термічних методів аналізу показано, що термічну стійкість нанокомпозиту є вищою у порівнянні з чистим клопіралідом.

Brief overview of the epr spectra of In4Se3 intercalated by Cu

Досліджено електричні та магнітні властивості In4Se3, інтеркальованих міддю за допомогою ЕПР спектрів. Розглянуто можливості використання сенсорів магнітного поля на основі структур InSe для виявлення броньованих військових транспортних засобів. Досліджено вплив металевих домішок на шарувату структуру напівпровідникового матеріалу щодо сильного ковалентного зв’язку всередині шарів, а також слабкого ван-дер-ваальсового зв’язку в міжшаровому просторі. Проаналізовано спектри ЕПР для кристала In4Se3 з домішками Cu за кімнатної температури.

Вплив металічних домішок на електричні, магнітні та структурні властивості шаруватих напівпровідникових кристалів типу А3В6

Проаналізовано перспективи застосування магніторезистивних структур на основі напівпровідникових кристалів типу InSe для прецизійного вимірювання магнітного поля. Розглянуто можливість застосування сенсорів магнітного поля на основі структури InSe для виявлення військової бронетехніки.