нормативні документи

Елементи моделювання виробничих аспектів у сфері туристичної діяльності

апропоновано методику вдосконалення виробничих аспектів туристичних послуг з врахуванням оцінки якості туристичної продукції.

The method of perfection of aspects of productions of tourist services taking into account the estimation of quality of tourist products is offered.

Інформаційна технологія обліку приміщень ІТ-компанії

Потреба у веденні обліку приміщень ІТ-компанії завжди виникає у випадку великої кількості офісів чи численних маніпулювань їхніми даними. Оптимальне використання простору – один з ключових факторів забезпеченняефективності роботи ІТ-компаній. Зручність одного лише оперативного доступу до актуальної інформації приміщень спрощує ведення бізнесу ІТ-компаніям. А наявність інформаційної технології з аналізом та системою прийняття рішень зводить складність деяких  облікових процесів до декількох  натискань мишки одного із відповідних менеджерів компанії.

Проблеми забезпечення транспортної безпеки України: нормативно-правові засади

Розглянуто організацію забезпечення транспортної безпеки як на транспорті взагалі, так і на його основних видах зокрема. Доведено відсутність нормативно-правових актів, які безпосередньо спрямовані на вирішення проблеми взаємодії суб’єктів забезпечення транспортної безпеки на різних видах транспорту між собою. Визначено основні керівні нормативно-правові документи, які регламентують роботу суб’єктів забезпечення транспортної безпеки та їх недосконалість у питаннях взаємодії.

Проектування концептуальної моделі управління вищим навчальним закладом на основі інформаційних та інтерперативних web-технологій

Подано проектування концептуальної моделі управління вищим навчальним закладом на основі Web-технологій. Перевагою такої запропонованої моделі системи є інтеграція нормативних документів, що регламентують проведення навчального процесу у ВНЗ (навчальний план спеціальності, робоча програма дисципліни, навантаження викладача) з інформацією про дисципліни. Це формує цілісне уявлення користувача про навчальний процес та забезпечує єдину точку доступу до усієї інформації, пов’язаної з навчальним процесом.

З досвіду геодезичного контролю геометричних параметрів підкранових колій на Рівненській АС

Наведено результати експериментальних досліджень у виробничих умовах пропонованих методик геодезичного контролю експлуатаційної надійності підкранових колій вантажопідйомного обладнання АС з використанням електронних тахеометрів. Результати підтвердили ефективність методик і досягнення необхідної точності.