адміністративні стягнення

Modern problems of administrative and legal protection of the rights and legitimate interests of Ukrainian citizens in the field of property

Стаття присвячена проблемі визначення сучасних проблем адміністративно-правового захисту прав та законних інтересів громадян України у сфері власності та теоретичному обґрунтуванню шляхів їхнього вирішення. Констатовано, що наукове дослідження питань адміністративно-правового захисту прав та законних інтересів громадян України у сфері власності є важливою умовою покращення вітчизняного законодавства та практики його застосування.

Адміністративно-правовий захист земельних відносин в умовах ринкової економіки

У статті розглянуто питання, пов’язані з адміністративно-правовим захистом земельних відносин в умовах ринкової економіки. Особливу увагу звернено на не обхід­ність створення окремої глави у Кодексі України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) за назвою “Адміністративні правопорушення, що посягають на земельні відносини”, внесення доповнень до переліку адміністративних стягнень за порушення земельних відносин, закріплення у законодавчому порядку підвідомчості розгляду адміністративних правопорушень у сфері земельних відносин судовими органами України.

Оcoбливocтi aдмiнicтpaтивнoї вiдпoвiдaльнocтi зa пopушeння митних пpaвил в Укpaїнi

Розглянуто питання, якi в cукупнocтi виpiшують зaвдaння, cпpямoвaнe нa удocкoнaлeння aдмiнicтpaтивнoї вiдпoвiдaльнocтi зa пopушeння митних пpaвил, визнaчeння її пiдcтaв, poзкpиття змicту пpoвaджeння у cпpaвaх пpo aдмiнicтpaтивнi пpocтупки, щo пocягaють нa митну бeзпeку, тa фopмулювaння нa цiй ocнoвi пpoпoзицiй щoдo внeceння змiн i дoпoвнeнь дo зaкoнoдaвcтвa.