контроль якості

ПРОГНОЗНЕ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ДИЗЕЛЬНОГО ПАЛИВА НА ОСНОВІ ВЕЙВЛЕТ-ПЕРЕТВОРЕНЬ

Розглянуто принцип роботи пристрою для визначення контролю якості дизпалива, за допомогою якого досліджуються спектральні характеристики дизельного палива. Наведено основні вейвлет-перетворення. Проведено ІЧ-спектроскопію дизельного палива від різних країн-виробників, співставлення його з вейвлетами, визначення цетанового числа через вейвлет-перетворення і формування висновку про якість дизельного палива.

Використання комп’ютерного зору для візуальної перевірки якості груш

Візуальний контроль залишається одним з найважливіших та найшвидших методів неінвазивної перевірки продукції та її класифікації за рівнем якості при виробництві та розподілені для споживача. Зазвичай цим займаються кваліфіковані оператори, завдання яких швидко прийняти рішення та встановити факт наявності візуального дефекту. Особливо це актувально в харчовій промисловості. Даний метод має очевидну проблему, а саме – людський фактор. Оскільки не можна не враховувати фактор втоми оператора, його субєктивність при вибору допустимого рівня відхилення продукту.

PROVIDING QUALITY OF CLINICAL-DIAGNOSTIC LABORATORY ACTIVITY

В статті розглянуто актуальні питання управління якістю медичних послуг і втілення їх в практичну діяльність. Для якості результатів досліджень серйозні проблеми створюються  багатьма об’єктивними  і суб’єктивними чинниками. Для усунення проблемних чинників було взято курс на розроблення національних стандартів у галузі лабораторної медицини, використовуючи міжнародний досвід розробки стандартів, що регламентують вимоги до організації діяльності клініко-дігностичних лабораторій та засобів лабораторного аналізу.

Дослідження можливостей покращення якості виробів 3D-принтерної технології

Проаналізовано методи контролю якості виробництва на 3D-принтері для технології селективного лазерного плавлення та лазерного припікання.