правове забезпечення

Активізм релігійних організацій у сфері захисту основоположних прав людини

У статті окреслено та проаналізовано активну діяльність релігійних організацій у сфері захисту основоположних прав людини.

Сучасний стан адміністративно-правового забезпечення діяльності судових органів як суб’єктів захисту права громадян на безпечне для життя та здоров’я довкілля в Україні

Стаття присвячена проблемі адміністративно-правового забезпечення діяльності судових органів як суб’єктів захисту права громадян на безпечне для життя та здоров’я довкілля в Україні. Особливу увагу присвячено дефініюванню двох базових категорій «адміністративно-правове забезпечення» та «безпечне для життя та здоров’я довкілля».

Волонтерська діяльність релігійних організацій: адміністративно-правові гарантії

У статті узагальнено наукові погляди на поняття адміністративно-правових гарантій волонтерської діяльності релігійних організацій в Україні, визначено проблеми формування та реалізації цих гарантій.

ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ BLOCKCHAIN У ПУБЛІЧНОМУ УПРАВЛІННІ: ПЕРСПЕКТИВНІ СФЕРИ ЗАСТОСУВАННЯ Й ПОТЕНЦІЙНІ ПРОБЛЕМИ ПРАВОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

АнотаціяАктуальність зазначеної у заголовку проблеми зумовлюється стрімким поширенням в Україні (і не лише) інформаційних технологій. Вони призводять до віртуалізації багатьох сфер життєдіяльності суспільства, а відтак, - до зростання значимості зберігання, передачі та захисту інформації в електронному вигляді, обробка якої відбувається у глобальних та локальних інформаційних системах з використанням інформаційних технологій.

Зміст та структура адміністративно-правового забезпечення публічного управління

Проаналізовано зміст та структуру адміністративно-правового забезпечення
публічного управління. Визначено компоненти структури адміністративно-правового
забезпечення публічного управління, їх призначення та взаємозв’язок.

Теоретико-правові аспекти геронтоосвіти в Україні

На основі чинного національного законодавства, міжнародно-правових актівпроаналізовано теоретико-правові аспекти геронтоосвіти в Україні. Обґрунтовано, щоосвіта упродовж усього життя є передумовою забезпечення права на освіту та зайнятістьлюдей похилого віку.

Домінанти розвитку університетської освіти у глобалізаційному суспільстві

У статті визначено домінанти розвитку університетської освіти у глобалізаційному
суспільстві.  Акцентовано  на  тому,  що  університет  повинен  не  лише  продукувати  певні
ідеї,  розвивати  ті  чи  інші  тенденції  у  науці,  а,  передусім,  сприяти  поступовому
суспільному  розвитку,  повною  мірою  забезпечувати  запити  і  потреби  сучасної
людини.Подолання  традиційного  сформованого  масово-репродуктивного  характеру
розвитку  вищої  освіти  полягає  у  виведенні  її  на  особистісний  рівень.  Значну  роль  у

Правові та організаційні основи міжнародної взаємодії у викритті контрабанди наркотичних засобів, що вчиняються організованими злочинними групами

Розглянуто сутність міжнародної взаємодії щодо виявлення контрабанди наркотичних засобів, що вчиняються організованими злочинними угрупованнями. Визначено правові основи, які регламентують міжнародну взаємодію. Проаналізовано окремі нормативно-правові акти, які надають ефективну можливість міжнародної взаємодії. Запропоновано доповнення до окремих нормативно-правових актів, які покращать міжнародну взаємодію щодо виявлення і припинення контрабанди наркотичних засобів, що вчиняються транснаціональними, етнічними та економічними злочинними групами.