біологічна активність

Синтез, характеристика і біологічна активність суміші лігандів (іміну бензидину та 1,10-фенантроліну) та йонів Fe(II), Co(II), Ni(II) та Cu(II)

За реакцією первинного ліганду (іміну бензидину) (H2L) та вторинного ліганду (1,10-фенантролін) (L`) з йонами металів Fe(II), Co(II), Ni(II) та Cu(II) у мольному співвідношенні 1:2:2 синтезовані бінуклеарні металічні комплекси. За допомогою елементарного аналізу, FT-IR, UV-VIS, магнітної сприйнятливості, молярної провідності, 1H ЯМР та термогравіметричного аналізу TGA-DTA визначено характеристику комплексів. Показано, що комплекси з Fe(II), Co(II) і Ni(II) мають восьмигранну геометрію, тоді як комплекс з Cu(II) має квадратну площинну геометрію.

Скринінг біологічної активності хіназолінових тіосульфоестерів з використанням методів хемоінформатики

Здійснено прогнозований скринінг біологічної активності хіназолінових тіосульфоестерів з використанням програми PASS та молекулярного докінгу.На основі даних віртуального скринінгу виявлено перспективні напрямки експериментальних біологічних досліджень тіосульфоестерів з хіназоліновим фрагментом. За допомогою молекулярного докінгу показано доцільність пошуку серед досліджуваних тіосульфоестерів нових антидіабетичних препаратів та вибрано сполуку-хіт для цих досліджень, а саме – S-хіназолін-4-іл-4-((1,3-діоксоізоіндолін-2-іл)метил)бензенсульфоно-тіоат.