newspapers and magazines

СТРУКТУРА УКРАЇНСЬКИХ СТУДЕНТСЬКИХ ІНТЕРНЕТ-ВИДАНЬ

Проаналізовано українські студентські інтернет-видання, описано особливості та структуру інтернет-періодики, і що впливає на її функціонування. Багато різноманітної інформації, яка стосується студентського життя, можна знайти саме на студентських сайтах. У наш час кожен вищий заклад освіти створює власний інформаційний сайт. Досліджуючи студентські інтернет-портали, можна побачити певні особливості, але все ж більшість студентських інтернет-видань в Україні ніяким чином не пов’язані з сайтами вищих навчальних закладів.

Особливості функціонування студентської періодики: від виникнення до сьогодення

Проаналізовано історичні особливості української студентської періодики, описано соціально-політичні чинники, які впливали на її функціонування. Висвітлено проблеми сучасної преси для студентів.

Після вивчення проблем преси для студентів, дослідили, що цензура та фінансування – основні проблеми молодих видавців, які пов’язані одна з одною. Проблеми, що існують через фінансування, можуть суттєво впливати на редакційну політику періодичного видання студентської молоді, на його тематику публікацій та мовні особливості.