розподілені обчислення

Інформаційні технології оптимізації структур систем на основі комбінаторних методів

Розглянуто інформаційні технології оптимізації структур технічних систем за числових в’язанок як зручних математичних моделей з нееквідистантною структурою на прикладі розробки моделей баркероподібних та псевдовипадкових послідовностей, розробки оптимальних схем відновлення для розподілених обчислень, розробки ефективних фільтрів зображень, розробки моделей розташування датчиків сенсорної мережі.

Пошук оптимальних комбінаторних структур методом розподілених обчислень

Розглядається проблема пошуку оптимальних комбінаторних структур на прикладі дерев Ліча. Узагальнено критерії оптимальності для таких дерев. Запропоновано застосувати для пошуку систему розподілених обчислень на основі методу повного перебору. Наведено можливі варіанти алгоритмів пошуку, вказано їхні переваги та недоліки.

Використання лінійок Голомба та ідеальних кільцевих в’язанок для оптимальних відновлюючих систем у розподілених обчисленнях

Розглянуто оптимальні схеми відновлення для розподілених обчислень на основі ідеальних кільцевих в’язанок. Розроблено методику синтезу схем відновлення на основі теорії числових в’язанок, що дає можливість у випадку несправності одного чи більше комп’ютерів рівномірно перерозподіляти навантаження на інші робочі комп’ютери.

ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ РОЗПОДІЛЕНОЇ МАТРИЧНОЇ ФАКТОРИЗАЦІЇ В ПРОМИСЛОВИХ СИСТЕМАХ

В роботі проаналізовано основні особливості оброблення великих обсягів даних в промислових smart grid системах. Визначено переваги розподілених обчислень для ефективнішого аналізу інформації. Досліджено рекомендаційні алгоритми, що дозволяють обробляти великі дані швидше та точніше. Запропоновано метод розподіленої матричної факторизації для надання рекомендацій користувачам smart grid систем, що передбачає обмін публічними даними між пристроями, обробляючи приватні локально.

Аналіз методів розв’язування задачі планування в обчислювальних грід-системах

Планування виконання робіт є однією з найважливіших та найскладніших задач у грід-системах, оскільки ця задача є NP-повною. У статті визначено особливості організації планування у грід-системах; розглянуто основні алгоритми, розроблені для планування у грід.
 

Метод контролю якості обробки інформаційних потоків у мережі 5G

Розглянуто проблеми функціонування систем забезпечення якості у мережах п’ятого покоління. Розроблено метод контролю якості передавання відеопотоків у мережах п’ятого покоління на основі технології Smart Grid, який враховує вимоги до якості передавання відео у телекомунікаційному середовищі та використовує досяг- нення у процесі контролю якості передавання цифрового телебачення.