війська СС

СИСТЕМА ПІДГОТОВКИ ОСОБОВОГО СКЛАДУ ВІЙСЬК СС НАЦИСТСЬКОЇ НІМЕЧЧИНИ НАПЕРЕДОДНІ ТА В РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ (1933–1945 рр.)

Проаналізовано особливості системи бойової підготовки солдатів та офіцерів військових формувань СС напередодні та в роки Другої світової війни. Особливу увагу звернуто на підготовку офіцерських кадрів у військових навчальних закладах СС. Розкрито зміст нових методів підготовки та їх впровадження у процесі навчання солдатів та офіцерів військ СС.

Вишкіл капеланів дивізії військ СС “Галичина” в Зеннгаймі та їх служба у дивізії (1943–1945 рр.)

Досліджено передісторію та мотиви започаткування капеланської служби в 14-й добровольчій дивізії військ СС “Галичина” в роки Другої світової війни та проаналізував військову підготовку капеланського корпусу дивізії. Висвітлено статус українських капеланів у військах СС та визначено їх кількість. Крім цього, окрему увагу приділено аналізу результатів діяльності капеланів та їх ролі у дивізії.

Іноземні громадяни у військових формуваннях СС нацистської Німеччини (1939–1945 рр.)

Проаналізована політика нацистської Німеччини щодо створення та використання іноземних збройних формувань СС у роки Другої світової війни. Висвітлено мотиви й цілі перебування іноземних громадян у військових формуваннях СС. Особливу увагу приділено проблемі комплектування іноземними громадянами дивізій військ СС, їх місця у агресивних планах нацистського керівництва Третього Рейху.