урбаністика

КОНЦЕПЦІЯ МІСТА-САДУ: ФОРМУВАННЯ І РОЗВИТОК НА ПОЛЬСЬКИХ ТЕРЕНАХ УПРОДОВЖ ПЕРШОЇ ЧВЕРТІ XX СТОЛІТТЯ

У статті розглянуто формування і розвиток концепції міста-саду на польських теренах упродовж першої чверті ХХ століття. Висвітлено досвід польської архітектури та урбаністики у контексті ідеї про місто-сад до Першої світової війни і у перші повоєнні роки. Описано приклади реалізованих польських міст-садів, діяльність як окремих діячів, так і цілих товариств та організацій, що займалися пропагуванням концепії міста-саду.

ОЦІНКА ЯВИЩА ПРОСТОРОВОЇ СЕГРЕГАЦІЇ У ЛЬВОВІ. ІСТОРИЧНИЙ АСПЕКТ

У статті робиться спроба окреслити явище просторової сегрегації у Львові, виділити історичні аспекти цього явища та їх вплив на сучасний стан. Наводиться власна класифікація соціальних груп, які склалися на цей момент у місті, а також окреслюється ступінь їх взаємної ізольованості.

«КЕРОВАНІ МІСТА» ЯК УРБАНІСТИЧНИЙ ПІДХІД ДО ПРОЕКТУВАННЯ МАЛИХ МІСТ НА ПРИКЛАДІ МАЛИХ МІСТ САКСОНІЇ (ФРН)

У цій статті, написаній для українськихчитачів, автор торкається особливостей функціонування малихміст, використавши приклади невеликихміст Саксонії. Розроблення аспекту ґрунтується на багатьохприкладахта натурнихспостереженнях. Науковець перевіряв результати своїхпопередніхдосліджень з цієї тематики у дискусіях щодо належної якості життя у місті та дійшов висновку про те, що недостатньо уваги звертають на питання державного планування розвитку такихнаселенихпунктів.

Роль туристичної логістики у формуванні та розвитку територіальної організації туризму (на прикладі Буського, Бродівського та Золочівського районів Львівської області)

 

Запропоновано комплексний підхід до вирішення наукових і практичних завдань формування та розвитку територіальних систем туризму і рекреації, що ґрунтується на поєднанні урбаністики та туристичної логістики. На прикладі групи адміністративних районів Львівської області представлено урбаністичну концепцію їх перспективного туристичного освоєння і формування туристично-рекреаційної інфраструктури в контексті логістичної організації та управління туристичною діяльністю.