оцінка якості

Аналіз методології оцінки економічних показників відновлення авіаційної техніки

Представлена наукова стаття присвячена вивченню проблем оцінки якості технічного обслуговування і відновлення авіаційної техніки. В ній розглядаються різні методики оцінки з урахуванням їх переваг і недоліків, а також висвітлюється важливість врахування економічних наслідків при оцінці якості обслуговування авіаційної техніки. Робиться акцент на аналізі поточних підходів та перспектив подальших досліджень у цій галузі, включаючи розробку універсальних методик, використання новітніх технологій та створення стандартів оцінки.

КВАЛІМЕТРИЧНА ОЦІНКА ЕКОСТЕМНИХ ПОСЛУГ ДЛЯ РЕКРЕАЦІЇ І ТУРИЗМУ В ПРОСТРОВО-ЧАСОВІЙ ГЕОСИСТЕМІ З ВИКОРИСТАННЯМ FUZZY LOGIC ТА QFD

В роботі запропоновано комплексний метод кваліметричного оцінювання послуг, які надаються різними постачальниками, і які, зазвичай, виражені характеристиками, що не мають кількісного представлення. Дослідженням передбачено застосування відомого методу розгортання функцій якості (Quality Function Deployment), розвиток якого полягає у можливості визначення коефіцієнтів вагомості технічних характеристик культурних екосистемних послуг для рекреації і туризму прострово-часової геосистеми.