transport system

Оцінювання конфігурацій транспортної системи за індикаторами ефективності

Робота присвячена процесу оцінювання ефективності транспортної системи в умовах міської мобільності. Підхід базується на використанні системи індикаторів ефективності із застосуванням нейрокомп’ютерних технологій. Запропоновано узагальнені моделі для отримання вектору індикаторів ефективності та інтегрального індикатору ефективності у вигляді комп’ютерних нейронних мереж. Показано, що для фіксації факту падіння значень індикаторів до порогового та нижче достатньо застосовувати нейронну мережу, побудовану на перцептронних нейронах.

Оцінка сталості транспортної системи міста Львова за критерієм доступності

Транспортна доступність території визначає можливість досягнення певної ділянки з використанням певного режиму переміщення наявною транспортною мережею. У роботі охарактеризовано поняття доступності території як чинника сталості міської транспортної системи та способи її оцінки для міських умов. Запропоновано використання показника кількості безпересадкових маршрутів громадського транспорту (ГТ) між транспортними районами як критерію “вартості” переміщень. Безпересадковість поїздки підвищує комфорт подорожі громадським транспортом та зменшує фінансові витрати пасажира.

До моделювання попиту на пасажирські перевезення в міських транспортних системах

В роботі проаналізовано базові концепції моделювання міських транспортних систем. Подано відомі варіанти означення поняття транспортної системи, її основних компонентів та розкрито суть етапів ідентифікації транспортних систем (ТС).