цитотоксичніть

СИНТЕЗ ТІОСУЛЬФОНАТНИХ ТА АМІНОКИСЛОТНИХ ПОХІДНИХ БЕНЗОХІНОНУ ТА ПРОГНОЗОВАНИЙ СКРИНІНГ ЇХ БІОЛОГІЧНОЇ АКТИВНОСТІ

Похідні хіноїдного ряду приваблюють, не лише як цікаві синтони для синтезу, а також як потенційні біологічно активні речовини, тому  актуальним  є модифікація сполук хінонового ряду різними фармакоформними фрагментами. Проведено структурний дизайн хлор- та броманілу дисульфуровмісними фрагментами, а саме тіосульфонатними, та хлоранілу – фрагментом 4-амінобутанової кислоти.

ПРОГНОЗОВАНИЙ СКРИНІНГ БІОЛОГІЧНОЇ АКТИВНОСТІ ТІОСУЛЬФОНАТНИХ ПОХІДНИХ ПІРИМІДИНУ

Піримідин  та  його  похідні  є  важливими  об’єктами  для  хімічного  синтезу  та  розробки на  їх  основі  нових  лікарських  засобів.  Відоме  практичне  застосування  ряду  речовин  з піримідиновим  гетероциклом  у  медичній  практиці.  Проведено  прогнозований  скринінг біологічної  активності,  цитотоксичності  та  токсичної  дії  на  щурах  деяких  синтезованих тіосульфонатів піримідину з використанням відповідних on line програм.

ПРОГНОЗОВАНИЙ СКРИНІНГ БІОЛОГІЧНОЇ АКТИВНОСТІ S-АЛКІЛОВИХ ЕСТЕРІВ 8-ХІНОЛІНТІОСУЛЬФОКИСЛОТИ

Хінолін та його похідні є важливими сполуками для хімічного синтезу та розробки на їх основі нових лікарських засобів. Відоме практичне застосування ряду речовин з хіноліновим гетероциклом вмедичній практиці.Нами проведено прогнозований скринінг біологічної активності, цитотоксичності та токсичної дії на щурахсинтезованих S-алкілових естерів 8-хінолінтіосульфокислоти з використанням відповідних online програм.