Конвенція

Кодифікація національного трудового законодавства в контексті європейської інтеграції

У статті визначено зміст принципів, завдань та особливостей  кодифікації  національного трудового законодавства до міжнародно-правових стандартів в контексті європейської інтеграції.

Міжнародно-правові стандарти у сфері охорони здоров’я: до характеристики джерел

Міжнародний захист прав людини – це одне із найважливіших завдань сучасного міжнародного права та пов’язане з поняттям «стандарти прав людини». За допомогою стандартизації прав та свобод людини і громадянина можливо визнати ту чи іншу правову систему демократичною, тобто такою, яка відповідає демократичним цілям розвитку людства. Значну роль у захисті прав людини відіграють міжнародно-правові стандарти у сфері охорони здоров’я, і тому виникає необхідність їхнього дослідження.

Заборона дискримінації за мовною ознакою при реалізації права на освіту у практиці Європейського суду з прав людини

Проаналізовано правові позиції Європейського суду з прав людини, сформованих у процесі розгляду справ, що стосувалися порушення прав людини через дискримінацію за мовною ознакою (дискримінація на ґрунті мови) під час реалізації права на освіту. На основі проаналізованих правових позиції можна пояснити необґрунтованість вимог деяких представників меншин здійснювати навчальний процес винятково мовою національної меншини, ігноруючи навчальний процес державною мовою.