російська агресія

Філософія закону, який не діє

Анотація. Актуальність дослідження полягає у дослідженні негативних тенденцій реальної дійсності в житті українського суспільства на фоні міжнародного авторитету нашої держави.

Розглянуто проблематику не до кінця ефективної дії права в період воєнного стану та невідповідності наявних механізмів захисту прав і свобод людини потребам громадян.

Виклики металургійної галузі України в умовах сьогодення

У статті охарактеризовано основні виклики металургійної галузі з початком повномасштабного вторгнення росії; досліджено динаміку показників виробництва металургійної продукції упродовж десяти років (2012–2021 рр.) в довоєнний період та ква- ртальні обсяги за 2022–2023 рр. з початку війни щодо обсягів виплавки чавуну та сталі, зокрема динаміку експорту виробленої продукції металургійної галузі. Виокремлено необхідні післявоєнні напрями як вектори розбудови та розвитку металургійної галузі.

Особливості експорту сертифікованої молочної продукції в країнах Європейського Союзу в умовах російської агресії в Україні

Стаття присвячена проблемі особливостей експорту сертифікованої молочної продукції в країни Європейського Союзу (ЄС) в умовах повномасштабного вторгнення росії на територію України. Проаналізовано натуральні та вартісні показники експорту Україною сертифікованої молочної продукції до країн світу та до ЄС за 2016–2021 рр. Ідентифіковано основні сьогоденні проблеми експорту молочної продукції та запропоновано основні вектори формування структури експорту молочної продукції українських виробників в країни ЄС.

Американська друкована преса про інавгурацію Президента України: глибинний аналіз достатності висвітлення події

Досліджено кількісні та якісні характеристики статей в американських друкованих медіа, які стосувались інавгурації Володимира Зеленського як нового Президента України у травні 2019 р. Описано окремі аспекти аналітичного репортерства і прогнозування авторів американських друкованих видань, які висвітлюють теми міжнародної політики. Актуальність теми очевидна після того, як Україна та її новий Президент стали фактором впливу на політичне життя у США, зважаючи навіть на невдалий процес імпічменту президента Дональда Трампа.