передавання даних

Методи та засоби безконфліктного обміну даними у групі мобільних робототехнічних платформ

Під час використання груп мобільних робототехнічних платформ (МРП) виникають проблеми, пов’язані із керуванням окремими платформами, організацією співпраці в групі та забезпеченням управління групою загалом. Управління групою МРП передбачає керування діями окремих платформ для досягнення загальної мети групи. Для забезпечення управління групою МРП у такому випадку доцільно вибрати гібридний метод, що вимагає вирішення проблеми безконфліктного обміну даними та командами керування між МРП у групі. Для вирішення вказаної проблеми запропоновано удосконалити відповідні методи та засоби.

Організація міжрівневої взаємодії у кіберфізичних системах

Розглянуто основні принципи організації міжрівневої взаємодії в кіберфізичних системах, побудованих з використанням багаторівневої базової платформи КФС

Вибір бездротової технології передавання даних для обладнання навчальних лабораторій

Наведено результати дослідження, оцінювання та порівняння бездротових технологій передавання даних, які можна використати для побудови систем збирання та керування даними у лабораторіях навчальних закладів. Обґрунтовано доцільність роботи у цьому напрямі на основі аналізу сучасних тенденцій розвитку комп’ютерних мереж та систем. Пропонується використання протоколу Bluetooth Low Energy як одного із способів модернізації процесів постановки наукових дослідів та адаптації навчального процесу вищої освіти в Україні до вимог суспільства та ринку праці.