сенсори газів

ПЕРЕДУМОВИ СТВОРЕННЯ СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ТА ІДЕНТИФІКАЦІЇ СВІЖОСТІ М’ЯСА

В умовах ринкової економіки особливо важливим є випуск і забезпечення населення конкурентоспроможною харчовою продукцією, де м'ясні вироби займають вагому частку.  Рівень свіжості м'яса є одним із факторів, що визначає його якість. Сьогодні традиційні способи визначення рівня свіжості м'яса все ще широко використовується. Серед них варто виокремити органолептичні, мікроскопічні та хімічні методи, які є часо- та трудомісткими.

Сенсори газів на наноструктурах: сучасний стан та перспективи досліджень

Проаналізовано основні досягнення у галузі розроблення газових сенсорів резистивного типу, зокрема, створення нових наноархітектур, які дають змогу істотно покращити робочі характеристики сенсорів. Показано, що використання у таких структурах середовищ на основі нанокристалів перовськитів дасть можливість в перспективі забезпечити переваги над сенсорами на традиційних напівпровідникових оксидах металів.