бінарна класифікація

Математична модель логістичної регресії для бінарної класифікації. Ч. 2. Процеси підготовки, навчання і тестування даних

У цій статті розглянуто теоретичні аспекти логістичної регресії для бінарної класифікації даних, включаючи процеси підготовки даних, навчання, тестування та показники оцінювання моделей.

Сформульовано вимоги до вхідних наборів даних, описано способи кодування категоріальних даних, визначено та обґрунтовано способи масштабування вхідних ознак.

Математична модель логістичної регресії для бінарної класифікації. Ч. 1. Регресійні моделі узагальнення даних

У цій статті виконано математичне обґрунтування логістичної регресії як ефективного і простого для реалізації методу машинного навчання.

Проведено огляд літературних джерел за напрямком статистичного опрацювання, аналізу та класифікації даних методом логістичної регресії, що підтвердило популярність застосування цього методу у різних предметних областях.

Дослідження алгоритмів машинного навчання для побудови математичних моделей задач класифікації мультимодальних даних

В даний час алгоритми машинного навчання (ML) все більше інтегруються у повсякденне життя. Можна навести безліч сфер сучасного життя, де вже застосовуються методи класифікації. Досліджуються методи, які враховують попередні передбачення та помилки, які обчислюються в результаті інтегрування даних задля отримання прогнозів, для отримання результату класифікації. Проведено загальний огляд методів класифікації. Здійснено експерименти над алгоритмами машинного навчання для мультимодальних даних.