економічні

АРХІТЕКТУРНІ, ЕКОНОМІЧНІ, МЕНТАЛЬНІ ЧИННИКИ ВІДРОДЖЕННЯ ІСТОРИЧНИХ ПРОМИСЛОВИХ ОБ’ЄКТІВ В УМОВАХ ФОРМУВАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД УКРАЇНИ (На прикладі ремонту соляного заводу у Дрогобичі)

У статті висвітлено шлях та фактори, що впливають на відродження історичних пам’яток на прикладі реконструкції соляного заводу у Дрогобичі Дослідження фаз міських центрів життя вченими світу показало, що міста можуть опинитися у важкій ситуації та впадати у депресію не від застою та руйнування культурних цінностей та об'єктів культурної спадщини, а від спадщини та промислових об'єктів. До таких міст в Україні належить місто Дрогобич, де основні підприємства припинили свою діяльність або функціонують частково.

Криміналістична характеристика способів контрабанди наркотичних засобів, що їх вчиняють організовані злочинні групи

Розглянуто сутність способів контрабанди наркотичних засобів, що їх вчиняють організовані злочинні групи. Окреслено основні характерні особливості вчинення контрабанди наркотичних засобів членами організованих злочинних груп. Визначено способи контрабанди наркотичних засобів, що їх вчиняють транснаціональні, етнічні й економічні організовані злочинні групи. Охарактеризовано основні чинники, які впливають на вибір способу вчинення контрабанди наркотичних засобів органі¬зованими злочинними групами.