ступінь прищеплення

Функціоналізація низькомолекулярного поліетилену прищепленням у розплаві малеїнового ангідриду для використання як компатибілізатор

Досліджено функціоналізацію низькомолекулярного поліетилену внаслідок прищеплення розплавом малеїнового ангідриду. Встановлено, що концентрація ініціатора, час реакції та температура мають найбільший вплив на ступінь прищеплення. Структура низькомолекулярного поліетилену/малеїнового ангідриду була перевірена методами FTIR, DTA та XRD. Показано, що прищеплений низькомолекулярний поліетилен має потенційне застосування як компати-білізатор матеріалів на основі сполук поліетилену.

ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ПРОЦЕСУ ОДЕРЖАННЯ ОСТЕОПЛАСТИЧНИХ ПОРИСТИХ КОМПОЗИТІВ З ВИКОРИСТАННЯМ УЛЬТРАЗВУКУ

Досліджено закономірності одержання остеопластичних пористих композитів на основі кополімерів 2-гідроксіетилметакрилату з полівінілпіролідоном у присутності мінеральних наповнювачів (гідроксіапатиту, монтморилоніту і воластоніту) під дією ультразвуку. Встановлено вплив ультразвуку, природи та кількості неорганічного наповнювача на швидкість полімеризації, склад кополімерів та пористість композитів. Виявлено, що гомополімеризація 2-гідроксіетилметакрилату без наповнювача під дією ультразвуку в умовах експерименту не відбувається.