додаток

ІDENTIFICATION OF FOOD PRODUCTS WITH ADDITIVE E621 ACCORDING TO ADMITTANCE PARAMETERS

Methods and means of identification of food products containing the additive E621 are considered in the work. The results of studies of food products with/without an additive are analyzed by the method of impedance spectroscopy. To detect an additive in a food product, identifying features that can be used have been determined. Informative parameters are the active and reactive components of the admittance of the food product.

Фазова рівновага нафтових дисперсних систем з позиції термодинаміки та кінетики

Розглянуто процес парафіноутворення, включаючи особливості будови парафінів, внаслідок фазових переходів при зниженні температури. Розроблено математичні моделі термодинамічних і кінетичних розрахунків фазової рівноваги системи «тверде тіло-рідина». Встановлено, що для зміщення рівноваги «мазут-парафін» до рідини необхідно зменшити відношення активностей твердої і рідкої фаз за допомогою введення в систему речовини з меншим параметром розчинності. Синтезовано додаток рослинного походження для підвищення стійкості і структурно-механічних характеристик мазуту.