леткі компоненти.

Headspace Analysis of Aroma Compounds Using Porous Adsorbents

A novel procedure is developed for the quantitative determination of volatile compounds in the vapour phase over samples. Substances were extracted and preconcentrated from the headspace on porous polymer adsorbents under the conditions of thermodynamic equilibrium, followed by back extraction from the adsorbent using organic solvents. The final monitoring was performed by capillary gas chromatography with an internal standard.

Ефективне упакування для свіжих харчових продуктів на основі карвакролу і тимолу

Для підвищення якості та безпеки харчових продуктів в харчовій промисловості все більшу увагу приділяють ефективному упакуванню. Один з найбільш загальних підходів заснований на випуску антиоксидаційних/антимікробних сполук пакувального матеріалу. У роботі показано можливість оптимізації активної протигрибкової пакувальної системи на основі карвакролу і тимолу для збільшення терміну зберігання свіжої полуниці та хліба. За допомогою диференціальної скануючої калориметрії (DSC) і термогравіметричного аналізу (ТГА) визначені термічні властивості розробленого пакувального матеріалу.