аналіз зображень

СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ВИМОГ ДО СИСТЕМ ОПЕРАЦІЙНОГО КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ М'ЯСНОЇ ПРОДУКЦІЇ

У цій статті представлено дослідження щодо організації вимог до автоматизованих систем контролю якості м'яса.
Визначено ключові показники якості - колір, текстура, мармуровість і блиск - та проаналізовано технічні і
функціональні параметри, необхідні для практичної оцінки. Дослідження підкреслює інтеграцію комп'ютерного
зору, обробки зображень та алгоритмів машинного навчання для підвищення об'єктивності, точності та швидкості
оцінки. Запропонований підхід має на меті зменшити вплив людського фактору, уможливити моніторинг у режимі

Мобільна інформаційна система контролю раціону харчування людини

Життя кожної людини, групи людей і нації залежить від географічних, економічних, політичних, культурних і релігійних умов. Спосіб життя формується у результаті щоденного повторення і складається із таких факторів: харчування, фізичні навантаження, наявність шкідливих звичок, моральний і духовний розвиток тощо. В останні десятиліття спосіб життя вважають невід’ємною частиною добробуту, що сприяло збільшенню кількості досліджень. Медики стверджують, що більш ніж половина проблем зі здоров’ям пов’язані із дієтою. Мільйони людей харчуються неправильно, навіть не підозрюючи про це.

A Software Service for the Garbage Type Recognition Based on the Mobile Computing Devices With Graphical Data Input

The article describes problems of determining the type and automatic sorting of household waste using mobile computing devices. All of the required hardware and partially software, required for implementation of this service, are already present in modern smartphones.