автономна розподілена система

Метод децентралізованого управління адаптивними процесами збору даних в автономних розподілених системах

Розглянуто проблему організації процесів збору даних в автономних розподілених системах, зокрема в автономних мобільних кіберфізичних системах та автономних розподілених системах моніторингу навколишнього середовища. Запропоновано модель децентралізованого управління адаптивними процесами збору даних на основі принципу рівноваги. За допомогою цієї моделі досліджено задачу узгодження спільних колективних дій адаптивних процесів збору даних з точки зору пошуку ефективної схеми їх взаємодоповнення за умов відсутності центру управління.

Структурна адаптація процесів збирання даних в автономних розподілених системах із використанням методів навчання з підкріпленням

​Розроблено метод структурної адаптації процесів збирання даних на основі навчання з підкріпленням блоку прийняття рішень щодо вибору дій на структурному та підпорядкованому йому функціональному рівні, який забезпечує ефективніший розподіл вимірювальних та обчислювальних ресурсів, вищу надійність та живучість підсистем збирання інформації авто- номної розподіленої системи порівняно з методами параметричної адаптації.

Автономні розподілені системи з елементами самоорганізації: проблеми та напрямки розвитку

Розглянуто проблеми побудови та напрями вдосконалення автономних розподілених систем з елементами самоорганізації, відповідно до сучасних концепцій розвитку інформаційних технологій та обчислювальної техніки.

Проблема організації адаптивних вимірювально-обчислювальних процесів в автономних розподілених системах

Розглянуто проблему організації адаптивних вимірювально-обчислювальних процесів у автономних розподілених системах. Запропоновано відповідну модель, механізм координації та алгоритм управління адаптивним вимірювально-обчислювальним процесом