програмні засоби

Особливості алгоритмічних та програмних засобів опрацювання нечітких зображень

В статті досліджено особливості алгоритмічних та програмних засобів опрацювання нечітких зображень. Досліджено три фільтри: CIGaussianBlur, CIUnsharpMask та CIBlendWithAlpha Mask. Розглянуті фільтри дозволяють покращити якість зображень, зменшити шуми та відтворити деталі. Початковою задачею є опрацювання нечіткості зображень. Для цього використовується фільтр CIGaussianBlur, який застосовує гаусовський розмив до зображення. Цей розмив зменшує високочастотні шуми і додає плавність до контурів об'єктів. Фільтр CIUnsharpMask застосовується для відновлення деталей зображення.

ІННОВАЦІЙНІ КОМП'ЮТЕРНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ВИКЛАДАННІ ІНОЗЕМНИХ МОВ В УКРАЇНСЬКИХ ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Реформуванню системи освіти України, з метою забезпечення доступу до освітньої та професійної підготовки студентів, сприяють дистанційне і комбіноване навчання (КН), що здійснюються на підставі сучасних педагогічних, інформаційних і телекомунікаційних технологій.

ЗАСОБИ ВІЗУАЛІЗАЦІЇ ЕНЕРГОБАЛАНСІВ І АНАЛІТИЧНА ПІДТРИМКА ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЮ ЕКОНОМІКИ РЕГІОНУ

Показано, що паливно-енергетичний комплекс є і залишатиметься одним з основних фундаментів соціально-економічного розвитку України та її регіонів. Основним показником енергоефективності є енергоємність валового внутрішнього продукту, яка характеризує рівень витрат паливно-енергетичних ресурсів на одиницю виробленого валового внутрішнього продукту.

SOFTWARE FOR 4D MODELLING OF CONSTRUCTION PROJECTS

Most complex projects in the Architecture, Engineering, and Construction industries involve multidisciplinary collaboration and the exchange of large building data set. Traditionally, the collaboration efforts across the disciplines have been based on the frequent exchange of 2D drawings and documents. However, during the past decade, the widespread adoption of object-oriented Computer-aided Design (CAD) tools has generated more interests in Building Information Modelling (BIM).