сільське господарство

Екологізація сільського господарства: правовий аспект

Стаття присвячена аналізу нормативно-правового забезпечення екологізації сфери сільського господарства та перспектив його вдосконалення.

Екологізація сфери сільського господарства забезпечується правовими нормами, що вміщені, як в законах, так і підзаконних актах. Загалом норми екологічного та аграрного законодавства України регулюють відносини охорони довкілля та природокористування у сфері сільського господарства. 

ВИМІРЮВАННЯ ТА АНАЛІЗ ДАНИХ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПОЛЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ХМАРНОГО КОНВЕРБОВОДУ ОПРАЦЮВАННЯ ДАНИХ

Зростання попиту на точне землеробство спонукало до інтеграції передових технологій для оптимізації сільськогосподарської практики. У цій статті представлено підхід до обробки даних про сільськогосподарські поля за допомогою хмарного конвеєра даних. Система використовує дані з різних датчиків, розміщених на полях, для збору інформації в режимі реального часу про ключові параметри, такі як вологість ґрунту, температура, вологість тощо. Зібрані дані передаються в хмару, де вони проходять ряд етапів обробки та аналізу даних. .

Підтримка публічними інституціями розвитку сільськогосподарської кооперації в Україні

Розглянуто досвід підтримки розвитку сільськогосподарської кооперації в Україні органами державної влади, місцевого самоврядування, міжнародними організаціями, вітчизняними інституціями консультаційно-дорадчого спрямування. Проведено порівняльний аналіз змін законодавства, яке формує умови для сільськогосподарської кооперації.

Сільськогосподарське страхування: поняття, ознаки, види

Досліджено специфіку страхування у галузі сільського господарства, визначено ознаки і поняття сільськогосподарського страхування як правової категорії, а також основні класифікації видів сільськогосподарського страхування.