активація

АКТИВАЦІЯ ГРАНУЛ ПОЛІЕТИЛЕНУ ДРІБНОДИСПЕРСНИМ ЦИНКОМ

Наведено результати експериментальних досліджень особливостей механічної активації гранул поліетилену дрібнодисперсним цинком в кульовому млині, а також результати дослідження хімічного міднення активованих гранул поліетилену. Досліджено вплив співвідношення гранул поліетилену і дрібнодисперсного цинку, швидкості обертання кульового млина і тривалості активації, а також ступеня завантаження компонентів в на процес активації гранул поліетилену.

ДОСЛІДЖЕННЯ АКТИВУВАННЯ ПРИРОДНОГО КЛИНОПТИЛОЛІТУ НАДВИСОКОЧАСТОТНИМИ ЕЛЕКТРОМАГНІТНИМИ ВИПРОМІНЮВАННЯМИ

РЕФЕРАТ

Природний клиноптилоліт застосовують у найрізноманітніших технологічних процессах, зокрема як сорбенти. Для досягнення високих технологічних і техніко-економічних показників процесів, у яких застосовують цеоліт, необхідно забезпечити їх якомога вищу сорбційну здатність. Цього досягають активуванням природних цеолітів фізичними, фізико-хімічними та хімічними методами. Одним з перспективних методів активації природних цеолітів є їх оброблення у полі надвисокочастотних електромагнітних випромінювань.

Дослідження ефективності активації порошкоподібного полівінілхлориду

Наведено результати експериментальних досліджень особливостей механічної активації порошкоподібного суспензійного полівінілхлориду цинком. Розроблено методику дослідження ефективності механічної активації порошкоподібної полімерної сировини дрібнодисперсними металами. Досліджено вплив співвідношення порошкоподібного полівінілхлориду і дрібнодисперсного цинку, часу обробки суміші, а також ступеня завантаження кульового млина на ефективність активації полімерної поверхні.