internet media

ОЗНАКИ РОСІЙСЬКОЇ ДЕЗІНФОРМАЦІЇ, СТВОРЕНОЇ ШІ В ІНТЕРНЕТ-ЗМІ, СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

Важливість знання ознак російської дезінформації в інтернет-медіа для кожного громадянина України, громадян демократичних держав зумовлена не тільки роллю дезінформації в інформаційній війні, що передувала збройній агресії та супроводжує її, має тривалий вплив на свідомість, психіку людей, з метою деформувати проукраїнський світогляд, руйнувати демократичні засади, насаджувати проросійське світобачення, виправдовувати  війну росії проти незалежної Української держави.

Публікації про людей з обмеженими можливостями в інтернет-ЗМІ

Ставлення до осіб з обмеженими можливостями здоров’я та з інвалідністю змінювалося протягом історії розвитку суспільства й зумовлено його культурно- історичними традиціями, соціально-економічним становищем, переважною релігією і менталітетом. Залежно від цього формується суспільне сприйняття інвалідів та осіб із обмеженнями в життєдіяльності, складаються уявлення про цю соціальну групу і формуються упередження щодо них. Велику роль у формуванні образу і стереотипів щодо людей з особливими потребами у суспільстві відіграють ЗМІ.

КЛАСИФІКАЦІЯ ЖУРНАЛІСТСЬКИХ БЛОГІВ

Блоги – поширене явище на терені інтернету, вони є не лише на спеціальних платформах, на сторінках інтернет-ЗМІ, але й у соціальних мережах. Спочатку блоги з’явилися в інтернеті на спеціальних блогових платформах, згодом інтернет-ЗМІ започаткували блоги на своїх сторінках. Блоги популярні серед читачів, вони розширюють аудиторію мас-медіа в інтернеті, а також збільшують трафік. Коли з’явилися та стали популярними соціальні мережі, багато блогерів перейшли до нових видів медіа. Значний сегмент української блогосфери становлять журналістські блоги.