локалізація

ВТРАЧЕНИЙ ДВІР ЖЕВУСЬКИХ: ЛОКАЛІЗАЦІЯ БУДІВЕЛЬ ТА ВИЗНАЧЕННЯ ЇХ ПЛАНУВАЛЬНИХ ХАРАКТЕРИСТИК

Розглянуто втрачений двір Францішки Жевуської на Галицькому передмісті Львова при сучасній вул. В. Винниченка, 14-16. Даний двір є класичним прикладом передміських резиденцій, що були поширеними на теренах колишньої Речі Посполитої в XVII- XVIII ст. На передмістях Львова, згідно з реєстром 1768 року, існувало приблизно 110 дворів, проте жоден з них не зберігся.

АГРОВИРОБНИЦТВО ТА ПРОДОВОЛЬЧА БЕЗПЕКА ЯК ФАКТОР ЗМІН АРХІТЕКТУРНИХ ОБ’ЄКТІВ ТА УРБАНІЗОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ХХІ СТ.

Забезпечення продовольством є найважливішою базовою потребою людини. Сфера агровиробництва прямо чи опосередковано впливає на систему розселення, щільність та інші соціально- демографічні параметри. Однак у минулому можливість забезпечення продовольством обмежували розміри та кількість населенням міст. Нині і в недалекому майбутньому можливості створення продовольства на локальному рівні суттєво впливатимуть, як на архітектурно-розпланувальну структуру поселень, так і та візуально-морфологічну структуру будівель та споруд – архітектурних об’єктів.

Проблемні аспекти локалізації окремих термінів з прикладної лінгвістики

У статті розглянуто проблеми правильної передачі українською мовою термінів parsing і stemming, вживання яких на сьогоднішній день не обмежується тільки прикладною лінгвістикою. Запропоновано власне українські відповідники, які, на думку авторів, вірно передають значення англійських термінів.

Визначення координат джерел при об'ємній локалізації дефектів методом акустичної емісії

Запропоновано математичне забезпечення побудови моделей визначення координат джерел акустичної емісії і алгоритмів пошуку дефектів. Дано опис схем розташування датчиків. Запропоновані розрахункові формули визначення координат просторової локалізації джерел акустичної емісії. Описана процедура неруйнівного контролю і технічної діагностики металоконструкцій.