analytical and asymptotic calculation methods

Параметри для розрахунку тривимірного електромагнітного поля методом асимптотичного розкладання

Представлено наближений аналітичний розв’язок тривимірної задачі теорії електромагнітного поля, який оснований на використанні асимптотичного розкладання за умови сильного скін-ефекту для поля, створеного замкнутим струмовим контуром, розташованим поблизу електропровідного півпростору. Зазначено, що кожен член асимптотичного ряду визначається з похибкою, величина якої залежить від значення малого параметра і  зростає зі збільшенням номера члена ряду, що обумовлює обмеженість кількості його членів.

Аналітичний метод визначення електромагнітного поля стандартних імпульсів струму, що протікає поблизу електропровідного тіла

Представлено математичну модель, яка основана на розвинутої теорії аналітичного рішення тривимірних квазістаціонарних задач імпульсного струму, що протікає поблизу електропровідного тіла з плоскою поверхнею. Застосовувана математична модель включає наближений розв’язок з використанням асимптотичного розкладання для розрахунку напруженостей магнітного і електричного полів у випадку швидкоплинних електромагнітних процесів.