соціальне житло

ЖИТЛОВА ПОЛІТИКА ЄВРОПЕЙСЬКИХ КРАЇН. ОГЛЯД МІСЬКИХ ПРАКТИК

Житловий сектор є одним із найважливіших складових соціально-економічного розвитку європейських країн, розвиток якого безпосередньо пов’язаний зі сформованою житловою політикою. У статті аналізуються житлові політики європейських країн. Метою даного дослідження є огляд загальних практик формування житлового сектору та визначення моделей його функціонування. У статті розглядаються загальні умови житлової політики в кожній країні, включаючи їх історичний розвиток, інституційні рамки, а також інструменти, що застосовуються при створенні.

ВЗАЄМОДІЯ АРХІТЕКТУРИ І СЕРЕДОВИЩА У НАЙВИДАТНІШОМУ ТВОРІ НІВА БРАУНА

В статті розглянуті витоки особливих творчих методів роботи британського архітектора Ніва Брауна (1929-2018 рр.). Розкриті глибинні ідеї, які автор заклав в архітектурно-просторові рішення найвідомішого з своїх творів – житлового комплексу Alexandra Road Estate в районі Камден (Camden Town) у Лондоні (Великобританія). Зокрема, розкрита роль соціального контексту у формуванні житла і показана взаємодія архітектури з міським середовищем. Виявлена актуальність ідей Ніва Брауна та важливість їх адаптації в сучасне житлове будівництво.

Державне регулювання реалізації житлових прав громадян України

Розглянуто використання державно-управлінських механізмів реалізації житлових прав громадян, визначено основні напрями застосування державно-управлінських механізмів покращення житлової політики держави для належної реалізації громадянами права на житло. Досліджено процеси використання державно-управлінських механізмів реалізації громадянами права на житло, визначено основні напрями їх застосування та встановлено ефективність застосування окремих державно-управлінських механізмів для покращення житлової політики держави та належної реалізації житлових прав громадян.

ДОСВІД ВИКОРИСТАННЯ МОДУЛЬНОГО СОЦІАЛЬНОГО ЖИТЛА

Модульна архітектура на даний момент активно використовується в будівництві через те що має чимало переваг в порівнянні з традиційним будівництвом. Такий тип проектування спрощує і пришвидшує процес створення не тільки соціального житла, але і студентських містечок, лікарень, коли відбувається епідемія і потрібно в швидкі терміни забезпечити хворих палатами, чи вийти з житлової кризи під час економічної кризи. Окрім того, що такий метод є практичним він є набагато дешевшим та екологічним.