додаток

ІDENTIFICATION OF FOOD PRODUCTS WITH ADDITIVE E621 ACCORDING TO ADMITTANCE PARAMETERS

Methods and means of identification of food products containing the additive E621 are considered in the work. The results of studies of food products with/without an additive are analyzed by the method of impedance spectroscopy. To detect an additive in a food product, identifying features that can be used have been determined. Informative parameters are the active and reactive components of the admittance of the food product.

Аналіз методів захисту персональних даних за українським законодавством та GDPR

Розглянуто та охарактеризовано проблему стрімкого розвитку сучасних технологій, через які є актуальне питання щодо захисту персональних даних користувачів мережі Інтернет. Проаналізовано сучасний стан забезпечення захисту персональних даних за вимогами українського законодавства та Загального регламенту про захист персональних даних (англ. General Data Protection Regulation, GDPR). Визначено, які саме дані належать до персональних даних та чому підлягають захисту.