біотехнологія

Молочна кислота: промисловий синтез, мікроорганізми-продуценти та субстрати: огляд

Ця стаття містить вичерпну інформацію про групи бактеріальних продуцентів молочної кислоти, що мають високу метаболічну активність і можуть застосовуватись у промисловому виробництві. Крім цього, здійснено огляд найпоширеніших методів ферментації, а саме: періодична, періодична з підживленням, безперервна і повторна, та дешевих джерел карбону: крохмале- та целюлозовмісні промислові та харчові відходи.

ФОРМУВАННЯ ДОСВІДУ ПРОТИДІЇ ВИКЛИКАМ ВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ВИКОРИСТАННЯ СЕРЕД СТУДЕНТІВ ЗНАНЬ БІОБЕЗПЕЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ. Частина 2

Проаналізовано нові виклики та стан розвитку захворювання COVID-19 у звязку з поширенням нових штамів SARS-CoV-2. Вивчено досвід та знання у роботі з новими засобами захисту різними типами вакцин: як класичними, на основі інактивованого вірусу, або його фрагменту, так і новим поколінням – з векторними та генетичними м-РНК-вакцинами, а також дієвими противірусними препаратами. Досліджено біоризики та відповідність принципам біобезпеки.

ФОРМУВАННЯ ДОСВІДУ ПРОТИДІЇ ВИКЛИКАМ ВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ВИКОРИСТАННЯ СЕРЕД СТУДЕНТІВ ЗНАНЬ БІОБЕЗПЕЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ.Частина 1

Проаналізовано нові виклики та стан розвитку захворювання COVID-19 у звязку з поширенням нових штамів SARS-CoV-2. Вивчено досвід та знання у роботі з новими засобами захисту різними типами вакцин: як класичними, на основі інактивованого вірусу, або його фрагменту, так і новим поколінням – з векторними та генетичними м-РНК -вакцинами, а також дієвими противірусними препаратами. Досліджено біоризики та відповідність принципам біобезпеки.