Комп'ютерний зір

СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ВИМОГ ДО СИСТЕМ ОПЕРАЦІЙНОГО КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ М'ЯСНОЇ ПРОДУКЦІЇ

У цій статті представлено дослідження щодо організації вимог до автоматизованих систем контролю якості м'яса.
Визначено ключові показники якості - колір, текстура, мармуровість і блиск - та проаналізовано технічні і
функціональні параметри, необхідні для практичної оцінки. Дослідження підкреслює інтеграцію комп'ютерного
зору, обробки зображень та алгоритмів машинного навчання для підвищення об'єктивності, точності та швидкості
оцінки. Запропонований підхід має на меті зменшити вплив людського фактору, уможливити моніторинг у режимі

Використання комп’ютерного зору для візуальної перевірки якості груш

Візуальний контроль залишається одним з найважливіших та найшвидших методів неінвазивної перевірки продукції та її класифікації за рівнем якості при виробництві та розподілені для споживача. Зазвичай цим займаються кваліфіковані оператори, завдання яких швидко прийняти рішення та встановити факт наявності візуального дефекту. Особливо це актувально в харчовій промисловості. Даний метод має очевидну проблему, а саме – людський фактор. Оскільки не можна не враховувати фактор втоми оператора, його субєктивність при вибору допустимого рівня відхилення продукту.