Thermal Camera

Enhancing Images in Poor Lighting Conditions Through Fusion of Optical and Thermal Camera Data

The goal of the article is to provide a methodology of improving images quality in low-light conditions trough fusion of data received from telecamera and thermal camera. Data from thermal camera uses for compensation of significant illumination reduction in poor lighting conditions and allow keep required level of information. Proposed method establishes dynamic regulation of fusion coefficients depending on brightness level to minimize artifacts, increase edge sharpness, and improve object detectability.

ПЕРЕДУМОВИ СТВОРЕННЯ СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ТА ІДЕНТИФІКАЦІЇ СВІЖОСТІ М’ЯСА

В умовах ринкової економіки особливо важливим є випуск і забезпечення населення конкурентоспроможною харчовою продукцією, де м'ясні вироби займають вагому частку.  Рівень свіжості м'яса є одним із факторів, що визначає його якість. Сьогодні традиційні способи визначення рівня свіжості м'яса все ще широко використовується. Серед них варто виокремити органолептичні, мікроскопічні та хімічні методи, які є часо- та трудомісткими.