автоматичне масштабування

РОЗРОБЛЕННЯ МОДЕЛІ СИСТЕМИ ВИЯВЛЕННЯ ТА ПРОТИДІЇ КІБЕРЗАГРОЗАМ ІЗ ПІДТРИМКОЮ ТА ОНОВЛЕННЯМ ПРАВИЛ ВИЯВЛЕННЯ АТАК

Стаття присвячена проблемі захисту даних в інформаційно-комунікаційних системах в умовах зростання обсягів трафіку та кількості кіберзагроз, що робить необхідним покращення ефективності систем протидії вторгненням. Розглянуто різновиди систем виявлення вторгнень (IDS) та систем запобігання вторгнень (IPS), їхні переваги та недоліки. Проаналізовано методи виявлення загроз, серед яких сигнатурні методи, методи виявлення аномалій та методи на основі машинного навчання. Особлива увага приділяється методам виявлення атак на основі вмісту трафіку.

РОЗРОБКА ПЛАТФОРМИ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ АВТОМАТИЧНОГО МАСШТАБУВАННЯ КОНТЕЙНЕРІВ ТА БАЛАНСУВАННЯ НАВАНТАЖЕННЯ У РОЗПОДІЛЕНИХ СИСТЕМАХ

Забезпечення якості обслуговування (Quality of Service, QoS) визначено як ключове завдання для розподілених систем, оскільки задоволення потреб користувачів є важливим аспектом їх успішного функціонування. Більшість рішень для автомасштабування контейнерів зосереджені на оптимізації ресурсів та управлінні витратами. Проте ці рішення часто не враховують динамічні вимоги користувачів до якості обслуговування (QoS), що призводить до затримок у виділенні ресурсів та зниження якості обслуговування.