базова станція

Дослідження точності визначення координат GNSS методом у режимі RTK

Досліджено точність визначення координат пунктів GNSS методом в RTK режимі приймачем S82T виробництва SOUTH на навчально-науковому геодезичному полігоні Національного університету "Львівська політехніка". Визначено просторові координати, нормальні висоти і відстані між пунктами і порівняно їх з такими ж даними, отриманими статистичними методом, геометричним нівелюванням і вимірами відстаней штриховими мірними приладами.

Методика і попередні результати експериментальних досліджень ефективності використання сигналів GLONASS під час RTK вимірювань

Наведено попередні результати досліджень ефективності використання сигналів ГЛОНАСС при виконанні RTK вимірювань. Показано, що при використанні сигналів ГЛОНАСС істотний ефект спостерігається тільки на малих відстанях від базової станції (30 км). На великих відстанях (121 км) ефект від сигналів ГЛОНАСС практично не проявляється.

Порівняння способів розв’язання гіперболічної засічки на великі відстані

Виконано аналіз існуючих і запропонованого авторами способів в залежності від віддалення рухомого об'єкта по відношенню до базисних станцій і від величини кута засічки.