персональні дані

Аналіз методів захисту персональних даних за українським законодавством та GDPR

Розглянуто та охарактеризовано проблему стрімкого розвитку сучасних технологій, через які є актуальне питання щодо захисту персональних даних користувачів мережі Інтернет. Проаналізовано сучасний стан забезпечення захисту персональних даних за вимогами українського законодавства та Загального регламенту про захист персональних даних (англ. General Data Protection Regulation, GDPR). Визначено, які саме дані належать до персональних даних та чому підлягають захисту.

Окремі аспекти забезпечення прав дитини у інформаційному середовищі

У статті комплексно досліджуються засoби адміністративно-правового характеру, які забезпечують охорону та захист дитини як повноцінного суб’єкта інформаційного середовища. Аналізується теоретична і практична значущість адміністративно-правових режимів у регулюванні діяльності інформаційного середовища.

Персональні дані як предмет захисту права на недоторканність приватного життя

Із застосуванням методології структурного аналізу розглянуто теоретичні та прикладні аспекти персональних даних як предмета захисту права на недоторканність приватного життя. На основі досліджень у галузі адміністративного та інформаційного права розглянуто різні підходи, викладені в Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та рішеннях Європейського суду з прав людини щодо співвідношення понять “персональні дані” та “недоторканність приватного життя”.