крохмаль

Вплив різних видів крохмалю на органолептичні, термогравіметричні та рентгенофазові показники їстівних плівок і покриттів

Проведено органолептичний аналіз їстівних плівок з картопляного крохмалю, хімічно модифікованого харчового крохмалю, виготовленого з високоамілозної кукурудзи, вуглеводного полімеру із воскової кукурудзи та спеціального високотемпературного декстрину, виготовленого з тапіокового крохмалю. Встановлено, що найбільше подовження (108 %) та міцність (47,6 МПа) мають плівки на основі картопляного крохмалю. Показано, що модифіковані крохмалі, такі як декстрин та тапіоковий крохмаль, зберігають аморфну структуру плівки краще за інших.

Експериментальні та кінетичні дослідження ензиматичного очищення глюкоманнана з amorphophallus oncophyllus з використанням α-амілази

Вивчено процесс очищення глюкоманнана гідролізом крохмалю – основного забруднювача. Встановлено, що гідролізом усувається 88,7 % крохмалю. Одержано найвищий вміст глюкоманнану 73,35 %. Проведено порівняльні дослідження ІЧ-спектрів дослідженого і комерційного глюкоманнана. За допомогою моделі Міхаеліса-Ментена описано кінетику ензиматичного гідролізу.

Одержання комплексних гідрогелів поліакриламіду, як основи косметичних засобів

Одержано комплексні гідрогелі, які можна застосувати при виробництві косметичних виробів. Дані композити були одержані на основі крохмалю і поліакриламіду, які ймовірно є біосумісними та нетоксичними. В ході даної роботи було отримано комплексні гідрогелі наповненні: йонами Ca2+ та Mg2+, калієм лимоннокислим.

Було досліджено кінетику набрякання та стійкість на стискування отриманих комплексних гідрогелів. Синтезовані композити можуть бути використані, як основи косметичних масок при створенні косметичних засобів.