ефірна олія

Хімічний склад і антиоксидантна активність ефірної олії з листя globularia alypum L. (айн-дефла, алжир)

З використанням ГХ/МС методу проведений аналіз хімічного складу ефірної олії, отриманої внаслідок гідродистиляції висушеного листя Globularia alypum L., з виходом 2,10±0,09 %. Визначено 60 компонентів, які представляють 99,04 % від загальної кількості олії. Для оцінювання антиоксидантної активності застосовано три різні підходи: вловлювання вільними радикалами 2,2-дифеніл-1-пікрилгідразилу (DPPH), тест-системи знебарвлювання -каротину (BCB) та аналіз антиокиснювальної здатності (FRAP). Проведено порівняння одержаного антиоксиданту з антиоксидантною синтетичною аскорбіновою кислотою.