сировина

ОДЕРЖАННЯ СПИРТОВИХ ДИСТИЛЯТІВЗ ВІТЧИЗНЯНОЇ ЗЕРНОВОЇ СИРОВИНИ

Розглянуто основні вимоги до сировини для одержання міцних алкогольних напоїв. Зроблено аналіз сировинної бази України для отримання спиртових дистилятів. В результаті аналізу сировинної бази України було підтверджено наявність якісної сировини для отримання спиртових дистилятів. Досліджено особливості та компонентний склад одержаного продукту залежно від способу реалізації процесу. Розглянуто вплив способу дистиляції та органолептичні характеристики зернового дистиляту.

ПЕРЕВАГА МЕТОДУ ЕКСТРАКЦІЇ З ПОСТІЙНИМ РУХОМ ЕКСТРАГЕНТА НА ПРИКЛАДІ ОДЕРЖАННЯ ЕКСТРАКТУ КОРЕНЯ ПЕЛАРГОНІЇ ОЧИТКОВОЇ (PELARGONIUM SIDOIDES)

У статті показано, актуальність виготовлення лікарських засобів з вмістом екстракту коренів пеларгонії очиткової Pelargoniumsidoides для профілактики та лікування захворювань дихальної системи. Наводяться результати дослідження процесу екстракції кореня пеларгонії очиткової (Pelargoniumsidoides) двома способами: традиційним метод екстракції – мацерація при використані екстрактор-мацератора та в прес-екстракторі методом динамічної екстракції, що супроводжується постійним обертанням екстрактора та періодичною циркуляцією.