цифрова трансформація

Етапи впровадження автоматизованої системи управлінського обліку

У статті викладено результати дослідження щодо організації та побудови автоматизованої системи управлінського обліку на підприємстві. Коротко висвітлено основні завдання, пов'язані з управлінням компанією та операційним плануванням, вирішення яких сприяє саме автоматизація управлінського обліку. Виокремлено основні цілі, досягнення яких здійснюватиметься в автоматизованій системі управлінського обліку та переваги від їх запровадження. Запропоновано етапи впровадження автоматизованої системи управлінського обліку та визначено види робіт на кожному з них.

Діджиталізація та її роль у діяльності українських підприємств

Розглянуто поняття діджиталізації та її впровадження на підприємстві задля підвищення його конкурентоспроможності на ринку. Здійснено контент-аналіз терміна «діджиталізація». Згідно із баченням авторів, «діджиталізація» – це процес використання, систематизації, оброблення вхідної інформації у цифровому форматі та результат удосконалення обслуговування клієнтів у бізнес-середовищі.

Напрями цифрової трансформації у публічній сфері: правові основи

У статті здійснено аналіз наявних цифрових інструментів, які застосовуються у публічній сфері та їх значення для розвитку системи надання публічних послуг.