conductometry

Сolligative properties of lactose-free milk and whole milk under the influence of exogenous water and electrolytes.

The effect of exogenous water, electrolytes, and the degree of enzymatic hydrolysis of lactose on the freezing point and electrical conductivity of milk was investigated. It will make it possible to determine the quality of raw milk automatically using cryoscopy and conductometry. The obtained high-precision data can be used to develop new approaches to raw material quality control, optimize milk quality control methods, and improve technological processes of its processing. 

Розробка методики аналітичного контролю реакції каталітичного ацилювання гідроксіполіоксіалкілен(мет)акрилатів ангідридами дикарбонових кислот

The method for determining the acid number of catalytic acylation reaction of hydroxypolyoxyalkylen(meth)acrylates by phthalic and maleic anhydrides is suggested. This method is based on the conductometric analysis. 

Створено  методику  визначення  кислотного  числа  реакції  каталітичного  ацилювання  гідроксіполіоксіалкілен(мет)акрилатів  фталевим  та  малеїновим  ангідридами  з використанням кондуктометричного методу аналізу.