біодеградабельність

Іnfluence of morphology on the biodegradability of plasticized polymer composites

The impact of modifiers of different origins on the biodegradability of polylactide-based materials was investigated. It was found that incorporating starch and epoxidized soybean oil into the polylactide matrix accelerates the biodegradation of the polymer composite. The effect of starch and epoxidized soybean oil on intermolecular interactions within the system was examined.

Дослідження біодеградабельних плівок на основі крохмалю та визначення деяких їхніх фізико-хімічних характеристик

Проведено дослідження з виготовлення в лабораторних умовах експериментальних біодеградабельних плівок (ЕБП) та проаналізовано рецептури з крохмалю кукурудзяного та картопляного з 8, 10 та 15%-вим вмістом. З’ясовано, що ЕБП на основі картопляного крохмалю з концентрацією 10% є більш пластичний і добре зберігає форму, порівняно з іншими зразками. Проведені мікробіологічні, механічні, фізико-хімічні, ІЧ-спектроскопічні дослідження ЕБП та біодеградабельного пластику (БП), доступного на ринку у формі пакувальних пакетів (БП з «АТБ», БП з «Сільпо», БП з «Roshen»).