ферментація

Development of biotechnology of dairy beverages with bioactive phytoextracts of licorice

A functional fermented milk drink with plant extracts for prevention and recovery was studied. The data of classical fermentation were used, in particular, the peculiarities of the preparation of phytoextracts for the development of a functional fermented milk drink. The recipe was developed and the influence of licorice root extract concentration and the type of bacterial starter on the physical, chemical and organoleptic characteristics and biological activity of the biobeverage was studied.

Оптимізація гідролізу у виробництві етанолу з бамбуку

Досліджено оптимізацію кислотного гідролізу при виробництві етанолу, перспективного альтернативного палива, з лігноцелюлозних матеріалів (бамбука). Показано, що перетворення бамбука в етанол може бути здійснено трьома етапами: попереднє оброблення деревини бамбука для видалення лігніну та геміцелюлози, кислотного гідролізу попередньо обробленого бамбука для перетворення целюлози у відновлений цукор (глюкозу) та бродіння цукру з утворенням етанолу з використанням анаеробних бактерій Saccharomyces cerevisiae.

БІОКОНВЕРСІЯ МЕЛЯСИ ДО ЕТАНОЛУ РЕАКТИВОВАНИМИ ДРІЖДЖАМИ

Досліджено процес ферментації бурякової меляси до етилового спирту з використанням сухих спиртових дріжджів Deltafеrm AL-18, реактивованих у суслі з різним вмістом сухих речовин. Показано, що бродильна активність цих дріжджів є вищою, ніж генеративна. Концентрація етилового спирту у бражці є максимальна за умови реактивації дріжджів у суслі (22 % СР). Густина дріжджів після бродіння пропорційно зменшується, якщо дріжджі реактивуються у суслі з вищою концентрацією.

IMPROVEMENT OF TECHNOLOGY OF THE LIQUID WASTE PURIFICATION FROM FERMENTATION PRODUCTION

One of the areas of waste disposal of fermentation industries is anaerobic fermentation and biogas production, which becomes increasingly attractive for researchers not only because of the global energy crisis but also the environmental one. Biogas production is based on methane fermentation fundamentally different from other types of fermentation, which creates certain difficulties in its implementation on a large scale.

Оптимізація біосинтезу лимонної кислоти за допомогою монотетичного аналізу чинників

Проведено оцінювання чинників процесу біосинтезу лимонної кислоти, та проаналізовано їх вплив на результат процесу. Встановлено, що такі чинники, як початкова концентрація сахарози, концентрація метанолу, концентрація інокуляту, рН вихідного середовища, вірогідність спору, швидкість обертання мішалки, період інкубації, температура бродіння, розмір частинок, швидкість потоку кисню та вологість мають значний вплив на процес.