продовольчий ланцюг

Роль та значення аграрного сектора у формуванні глобальної продовольчої безпеки

Стаття присвячена вивченню ключових аспектів аграрного сектору у контексті забезпечення продовольчої безпеки на глобальному рівні. Метою статті є дослідження ролі, значення та місця аграрного сектору у забезпеченні глобальної продовольчої безпеки через формування продовольчого ланцюга забезпечення глобальної продовольчої безпеки на різних рівнях світового господарства. Через визначення сутності глобального індексу продовольчої безпеки, агропромислового комплексу та агропромислової системи, розглянуто та проаналізовано важливість аграрного сектору для глобальної продовольчої безпеки.

Встановлення параметрів мікробіологічних ризиків у критичних точках контролю технологічного процесу виробництва пастеризованого молока

Встановлено критичні точки контролю у харчовому ланцюгу виробництва пастеризованого молока на етапі одержання сирого молока і до готового продукту. Також визначено у виробничих умовах мікробіологічні критерії (РО) для кількості мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (КМАФАнМ) у критичних точках контролю технологічного процесу виробництва питного молока до та після пастеризації.