seasonality

ВИКОРИСТАННЯ ІоТ ДАНИХ ДЛЯ ТОЧНОГО ПРОГНОЗУВАННЯ ТЕМПЕРАТУРИ В СЕКТОРІ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ

У секторі громадського харчуваня підтримка оптимальних температурних умов має вирішальне значення для забезпечення якості та безпеки продукції. Поява Інтернету речей (IoT) зробила можливим моніторинг температури в режимі реального часу за допомогою сенсорних мереж, надаючи велику кількість даних, які можна використовувати для прогнозної аналітики. У цьому дослідженні представлено метод аналізу даних ІоТ та прогнозування температури на основі цих даних. Метод спеціально адаптований до специфіки операційної динаміки сектору громадського харчуваня.

ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ ЗНИЖОК ДЛЯ АКТИВІЗУВАННЯ КОМЕРЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВІТЧИЗНЯНИХ ОПТОВИХ ТОРГОВЕЛЬНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Розглянуто практичні особливості забезпечення активізації комерційної діяльності вітчизняних оптових торговельних організацій таким засобом стимулювання збуту, як впровадження обґрунтованої системи знижок для оптових клієнтів. Доведено численні переваги уведення системи знижок, зокрема такі, як: формування конкуренто- спроможної асортиментної моделі оптового торговельного об’єкта, його гнучкого реагування на вимоги ринку і адаптації до змінних умов, забезпечення фінансової стійкості і підвищення прибутковості.